Home
Over mijzelf
CV in beeld
Droom waarmaken
Wat kan ik u bieden?
Fotoalbum
Motor en auto
Klussenman
Sociale zorg
Nieuws
Contact
Interessante sites
Sitemap


 

Mijn nieuwe  e-mail adres is vanaf 26-02-2015: 

voor.mens.en.techniek@gmail.com  

Inmiddels schrijven we 9 februari 2015 en zijn er dingen gebeurd die ik niet heb voorzien.

Mijn jarenlange interesse in techniek en mensen heeft me de afgelopen jaren parallel aan mijn werkzame leven een grote (zelf)ontdekkingsreis gebracht. vele boeken verder van o.a. Byron Katie met "the work", Eckhart Tolle met o.a. "de kracht van het Nu", Marianne Williamson met "terugkeer naar de Liefde" , Gary Renard met "Verdwijning van het Universum" ben ik nu aangekomen bij "Een Cursus In Wonderen" van Foudation for inner Peace. Mijn kijk op de wereld is drastisch aan het veranderen en ik wens iedereen deze verandering toe waarin geen plaats meer is voor allerlei vormen van haat maar alleen maar voor liefde. Ik ben heel dankbaar voor de mensen die ik heb ont-moet en die mij helpen mijn Zelf verder te ONT-DEKKEN.

Zit je ook met allerlei vraagstukken en situaties in je leven? Neem rustig contact met mij op! Ik werk vanuit het standpunt dat ik alleen facilitair ben en ik kan niemand helpen! Ik kan van alles aanreiken maar het is aan de ander om het te ontvangen en zijn of haar eigen ont-dekkingen te doen. Ont-dekken is dan ook precies het goede woord. Alles is al aanwezig maar het is af-gedekt, wachtend om ont-dekt te worden. Je zoektocht in je omgeving zal uiteindelijk leiden naar een zoektocht naar binnen, daar waar de antwoorden te vinden zijn. Het zal je langzaam in laten zien waar alle vormen van angst vandaan komen. Zo zal de wereld steeds een beetje mooier worden omdat we niets meer van die ander hoeven maar genoeg hebben aan ons Zelf!

http://www.eencursusinwonderen.com/

30 maart 2014. Lange tijd niets gedaan aan mijn site door diverse omstandigheden.

Ontwikkelingen staan echter niet stil en nog altijd heb ik een droom die terug is te vinden onder de link "droom waarmaken". Inmiddels ben ik benaderd door een student van Saxion die mij wil ondersteunen met een aantal zaken en daarmee mij helpt en zelf voldoet aan een school opdracht. Inmiddels heb ik mij op een nieuwe site ingeschreven waar je, door je eigen profiel in te vullen en aan te geven wie en wat je zoekt, ook kunt aangeven wat je zoekt in je partner/compagnon. De site is www.samken.nl.

De aankomende weken en maanden zullen dus in het teken staan om alles te organiseren en verder uit te zoeken! 

Maandag 15 oktober 2012, Herfst en tijd om al het oude weg te doen door de winter heen komen en kijken wat de Lente weer te bieden heeft. 

Bovenstaande tekst komt niet zomaar natuurlijk. het heeft te maken met mijn doorgaande ontwikkeling en alles wat er vanaf 21 maart is gebeurd en de ups en downs die ik in die maanden heb gehad. Als je dan denkt aan de Lente dan denk ik aan nieuwe dingen die in oorsprong al in de Herfst aanwezig zijn en in de Lente uit kunnen komen. Voor mij zou dat precies op het juiste moment zijn om mijn project "Met Mijn Motor op Weg" te starten. Ook daarna komt er weer een zomer en herfst maar die wil ik niet samen laten vallen met de jaargetijden in 2013. De groei en bloei en het plukken van de vruchten mogen wel een flink aantal jaren duren!

Ik hoop jullie de aankomende maanden vaker van nieuws te voorzien dan het afgelopen half jaar want dat betekent dat er progressie wordt geboekt. Steun, hulp en advies ontvang ik graag van iedereen die mij denkt verder te kunnen helpen!

 

 Woensdag 21 maart 2012 LENTE en tijd voor een update.

 Inmiddels is het nieuwe seizoen begonnen en hebben we veel plannen maar denken dat we dit seizoen niet zo veel kunnen racen omdat het budget niet toereikend is.

Zelf ben ik bezig om werk te creëren en er lijken nu openingen om een werkplaats te starten voor mensen die ver van de arbeidsmarkt af staan. Kijk hiervoor eens bij www.all-caretwente.nl (Dominic Scheggetman) of op www.motorcyclesupport.nl (Ruud van Gorp). Hier heb ik contacten gelegd en zit nu in de onderzoeksfase of ik hier mijn passie en zorg voor mensen gestalte kan geven in een mooi project. Ik zou dan mijn hobby en laatste opleiding heel mooi kunnen combineren. Steun aan het project is ook toegezegd door www.trailerandtools.nl (Mark Olde Hensken)

Ook wil ik www.keeswerkt.nl (Kees Ketting) bedanken die al ruim 3 jaar mijn steun en toeverlaat is om mij met raad en daad bij te staan. Soms kan ik kletsen als Brugman maar hij weet mij met zijn feedback soms helemaal stil te krijgen en is dan zelf ongerust over wat hij heeft "aangericht".

Ik hoop dat ik de zojuist genoemde mensen in de aankomende periode veel hoor, zie of mail in een positieve ontwikkeling van het project.

Uiteraard wil ik ook alle anderen bedanken die mij en mijn soms (over)enthousiaste manier van doen kunnen en willen verdragen.

Zodra ik meer weet zal ik dit hier vermelden.

Kor.

 

10-10-2011

Maandag 10 oktober tijd voor een update.

Het hectische seizoen zit er op. Achter elkaar de gebeurtenissen op een rij.

Op 14 juli ben ik geslaagd voor mijn S(ociaal) P(edagogisch) W(erker) opleiding en ben nu op zoek naar werk. http://www.linkedin.com/pub/kor-de-jong/40/760/713

Ik heb zelf getracht mijn racelicentie te halen maar door verschillende omstandigheden ga ik dit door schuiven naar volgend jaar.

Annika heeft na de snelle tijdsverbetering naar 2.11 op Assen door haar verhuizing naar België net te weinig aandacht kunnen besteden aan het racen. Ook het budget was niet geheel toereikend en dan ga je toch net wat meer met je "koppie" rijden.

De hectiek bestond daarnaast uit een schuivertje ( 31 augustus) van mijzelf op Assen met de "oude" CBR van Annika. Hierdoor moesten er een paar schroefjes in mijn linker middelvinger maar die doet het nu weer goed. Ook hebben we die dag 3 keer van wielen moeten wisselen door het ook wisselende weer. Nancy en mark wil ik nog heel erg bedanken voor hum hulp omdat ik na de schuiver niet echt fit meer was.

Op 3 oktober hebben Annika en ik vervolgens nog (vrij) gereden op Assen waarbij Annika mij instructies heeft gegeven. Ik heb die dag gebruikt om mijn angst te overwinnen. Knap hoor hoe coureurs dat doen, vallen opstappen en direct weer zo hard rond gaan.


 

Annika in actie

 Shook Speed in actie inmiddels met een wat ruimer zittend pak van haar aangenomen broertje Mark

15-06-2011

Het seizoen is inmiddels in volle gang maar door mijn studie heeft de site geen up dates gehad. Daarvoor is nu op 15 juni 2011 even tijd. 

Na een moeizame start 6 april op Zandvoort waar het erg koud was en waar  de remschijven krom leken te zijn gingen we 25 april naar Assen. Op 2e paasdag heeft Annika eerst mee gedaan aan het sterrijden om nu echt aan de R6 te wennen. Bij de eerste sessie bleken de remschijven echt niet goped en daar waren we op voorbereid. In de pauze tussen de eerste en tweede sessie zijn de remschijven vervangen. Aan het einde van de derde sessie evenaarde ze haar tijd van de CBR en dus gingen we leker slapen voor de ZAC race de volgende dag.

De ZAC race op 26 april begon goed en al snel gingen er 4 volle seconden van de CBR tijd af. De R6 en Annika begonnen aan elkaar te wennen. Het was een geslaagde dag.

 Op 19 mei heeft Annika voor het eerst op Mettet in België gereden en ze vindt dit een fijn circuit maar door de komende verhuizing was ze niet echt helemaal fris. Tijdens het rijden maakte de motor ook een heftige beweging en sloeg het stuur tegen haar linker hand en raakte deze gekneusd. De gereden tijden vond ze zelf niet helemaal goed maar ik (papa) vond het gezien de omstandigheden prima!

De laatste race weer op Assen op 9 juni. Nog behoorlijk last van haar pols en midden tussen de verhuizing toch even lekker rijden. De verwachtingen waren niet zo hoog gespannen maar het ging boven verwachting. Reed ze met de CBR een 2.19 nu is daar 8 seconden vanaf en is ze aangekomen bij 2.11. Annika is echter niet tevreden met de acceleratie van de R6 en we gaan kijken wat we voor 31 augustus kunnen veranderen.  Ook gaan we kijken voor nog ander rubber omdat hier ook nog wat winst mogelijk moet zijn.

Het gaat nu echter zo goed dat er serieus over gedacht moet worden over een nog nieuwere fiets. Dit zal echter afhankelijk zijn van het budget en dus zijn we hierbij ook afhankelijk van sponsoring.

Wie wil Annika helpen nog sneller te rijden?

Iedereen die heeft geholpen natuurlijk heel erg bedankt en hopelijk tot ziens op een ZAC racedag!

Nu nog wat foto 's van de R6 natuurlijk.

 

 

Net uit de werkplaats, mooi hè!

 

Mooi, happy en vol verwachting!

 

Allemaal Happy!

vlnr Marja, mark, Annika, Kor en Lisa.

 

Mettet, voorbereiden en plezier hebben!

 

 

 

 Data ZAC ( zomeravondcompetitie) races zie link interessante sites

 

 

 

 

 

Top

Kor-en-de-motor | info@kor-en-de-motor.nl