Home
Over mijzelf
CV in beeld
Droom waarmaken
Wat kan ik u bieden?
Fotoalbum
Motor en auto
Klussenman
Sociale zorg
Nieuws
Contact
Interessante sites
Sitemap


Wie is Kor de Jong?

Ik ben een man met geboortejaar 1958 en ben al sinds 1974 helemaal gek van motoren. In 1976 ben ik ook helemaal gek geworden op Marja en ik hou nog steeds van haar net als van motorrijden. Al enige tijd geleden hebben Marja en ik een dochter, Annika, gekregen en groot gebracht. Zij is uit het jaar 1984 en is na de kinderwagen voor een groot deel opgegroeid in een zijspanbak. Samen en ook apart, rijden we nu motor en zijn vooral gek van de wegraces.

Mijn nieuwe  e-mail adres is vanaf 26-02-2015:

voor.mens.en.techniek@gmail.com 

Annika bezig met haar en papa's droom!

Tot zover in het kort iets over mijn privé leven. Deze site gaat echter over wat ik heb gedaan, welke kennis ik heb, welke opleidingen ik heb gedaan en last but not least welke droom ik waar wil maken.

Kor en Marja bij WSBKIk had 2 grote interesses en dat waren motoren en treinen. Om aan motoren te kunnen sleutelen ben ik dus in 1977 begonnen met een gerichte opleiding in motorvoertuig techniek waar ik een aantal diploma's in heb gehaald. In de economische crisis rond 1980 (ja ook toen al!!) kreeg ik de mogelijkheid om als treinmachinist te gaan werken en had ik mijn droomwerk te pakken. Echter na dit ongeveer 20 jaar gedaan te hebben bleek de droom gedroomd en had ik ook heel andere dingen ontwikkeld in mijn vrije tijd.

 

Begeleiden, coachen en aansturen van jongeren en het plaatsnemen in de daarbij behorende besturen  vond ik ook erg mooie en interessante activiteiten. Toen ik dit vrijwilligerswerk niet meer hoefde te doen voor diverse verenigingen en clubs waar Annika lid van was voelde ik wat minder binding en zocht een andere invulling. Die vond ik in 1998 bij de nieuw in te richten standplaats voor NS/Cargo (Railion en nu DB Schenker). Eerst werd ik aktief vakbondslid, toen OR lid, vervolgens voorzitter van die OR en uiteindelijk Procesmanager van een standplaats met ca. 40 personeelsleden. In deze functie kon ik veel aspecten van mijn werk en privé samenvoegen. Er zat veel techniek in maar ook veel begeleiding en coaching van mensen. dat laatste wilde ik professioneler aanpakken net zoals mijn opleidingen voor de technische beroepen. Toen er na een 3e reorganisatie en inkrimping de mogelijkheid ontstond om een geheel andere weg te kiezen heb ik die dan ook aangepakt.

Wat is het resultaat van deze aanpak? Een zeer hectische periode in mijn leven met een studie waarin ik mijn SPW-4 diploma (Sociaal Pedagogisch Werker)heb gehaald. Met dit diploma erbij wil k nu de definitieve draai aan mijn loopbaan geven. Dit gaat met vallen en opstaan maar dat kenmerkt mijn leven al heel lang en uiteindelijk is het altijd gelukt. Op voorhand wil ik iedereen die mij daarin nu al heeft geholpen bedanken. Maar ook diegene die dat nog gaan doen bedank ik bij deze al vast!

Zie hiervoor ook de link "Droom waarmaken"!

Kor. 

 

 

 

Top

Kor-en-de-motor | info@kor-en-de-motor.nl